Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Co ważniejsze do gier typu CoD/BF, upload czy download?

MisSsieK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Chodzi mi po prostu o to co jest ważniejsze do gier tego typu. A jak ktoś wie to może podać jakąś minimalną prędkość, czy coś żeby było wiadomo że bd płynnie chodzić? Bo wiem że chociaż jak się bd miało pro kompa a zjebanego neta to i tak ten komp Ci nic nie da. A akurat teraz się przeprowacam i chcę wiedzieć jakiego neta najlepiej kupić. Jaki speed, upload, download.

Jak chcecie możecie mi podawać swoje speedy netów/uploadów i downloadów z którymi nie macie problemów w grach tego typu i gra Wam się świetnie.

Z góry dzięki.

Opublikowano

Czym szybszy tym lepszy :) minimalnie to myśle 1mb/s, ale to takie minimum, a jezeli chodzi o dostawce internetowego to najlepiej duze firmy typu: tp/orange/plus, lub "osiedlowy" dostawca tylko pewny i nie radiówke... Najlepiej, aby net nie miał ograniczeń pobierania itp.

@UP

ping ? przecież ping to diagnoza połączenia internetowego... im mniej pingu czyli tzw. "opóźnień" w przesyle danych tym lepiej. Ping zależy od szybkości internetu.

Opublikowano

Ja mam radiówke i dobrze mi wszystko śmiga, CoD i Soldat i reszta też. Mam 2mb/s, a ping mam taki sam jak Neo i Dialog 2mb :)

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Czym szybszy tym lepszy :) minimalnie to myśle 1mb/s, ale to takie minimum, a jezeli chodzi o dostawce internetowego to najlepiej duze firmy typu: tp/orange/plus, lub "osiedlowy" dostawca tylko pewny i nie radiówke... Najlepiej, aby net nie miał ograniczeń pobierania itp.

@UP

ping ? przecież ping to diagnoza połączenia internetowego... im mniej pingu czyli tzw. "opóźnień" w przesyle danych tym lepiej. Ping zależy od szybkości internetu.

tak tak bierz TP i Orange gowna jebane i zlodzieje

bierz netie i to i to jest wazne najlepiej aby ci nie falowal

przy 1000 down musisz miec 250 up czyli policz sobie wszystko

1mb 1000 - 250

2mb 2000 - 500

itd itd

bierz przez kabel najlepiej swiatlowody

wifi chujowe i radiowka bierz kabe z routherem i ethernet

Opublikowano
@UP

Nie tylko od szybkości, ważna jest także odległość od servera. Stąd mam ping o wiele mniejszy na serverach niemieckich aniżeli na polskich ;)

xxx

Opublikowano

Aha, dobra dzięki. A z tymi firmami to nie potrzebnie nawet pisaliście bo ja i tak w Anglii mieszkam. Ale sry zapomniałem wspomnieć.

Wszyscy macie lajki i dzięki.

Do zamknięcia.

Opublikowano

ogólnie rzecz biorąc, to możesz grać nawet na 256kb/s tylko czasem może lagować i tyle. jak chcesz mieć pewność że będzie wszystko ok to weź 1mb.

fs_overall.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...